We liggen wakker van het klimaat. Dat schreef VRT NWS vorige week nog in het kader van een bevraging bij 3200 Vlamingen. We zijn bezorgd, maar onze levensgewoontes aanpassen, is een ander paar mouwen. In deze blogpost willen we alvast één oplossing aanreiken, die jou makkelijk verlost van slapeloze nachten. Zonne-energie zonder jouw eigen zonnepanelen.

Zonnepanelen, onbegonnen werk?

Al veel Vlamingen hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in hun eigen zonnedak. Toch is het niet voor iedereen even gemakkelijk om zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen? Dat is toch kei lelijk!

Een zin die iedereen al wel eens heeft horen vallen. De meeste mensen vinden zonnepanelen op hun dak helemaal niet mooi en zijn bang dat ze de aanblik van hun huis zullen verpesten.

Ik wil wel, maar mijn dak is daar niet voor gemaakt.

Een groot probleem bij veel huizen: de juiste plek vinden op het dak. In sommige gevallen geraak je simpelweg niet tot bij jouw dak of is het huis niet goed georiënteerd. Daarnaast is er een verschil tussen een plat of schuin dak. Bij een plat dak kan je de hellingshoek zelf bepalen, een schuin dak dat niet de juiste helling heeft kan ook voor problemen zorgen.

Moeten die niet gekuist worden?

Ja, ook zonnepanelen moeten om de zoveel tijd schoongemaakt worden. Dat betekent dus inderdaad dat je op jouw dak moet kruipen. We kunnen ons perfect inbeelden dat dat niet voor iedereen even gemakkelijk is.

Zonne-energie van iemand anders z'n zonnepanelen

Zit zonnepanelen plaatsen er voor jou niet in en wil je toch inzetten op echt groene energie uit België? Dan kan dat. Bolt is druk in de weer om ervoor te zorgen dat jij zonne-energie kan krijgen van iemand z'n zonnepanelen. Wij laten je alvast kennis maken met Zonnewind, een Zandhovense energiecoöperatie, een groep vrienden én de eerste bron van zonne-energie die zich aansloot bij Bolt. Zij steken hun tijd in het bedenken en uitvoeren van unieke energieoplossingen. Zo legden ze het dak van sporthal Het Veld vol met zonnepanelen. Een sportief zonnedak goed voor 364 zonnepanelen.

Zonnewind

Massa's zonne-energie, ook voor jou!

De jaarlijkse productie van dit dak komt neer op 100.000 kWh. Dat kan je vergelijken met het energieverbruik van 30 gezinnen. 70% van de opgewekte elektriciteit wordt door de sporthal zelf gebruikt, de overige 30% kan iedereen die wil via Bolt aankopen. Tof!

Zonnewind heeft een missie

Een fantastisch begin, maar Zonnewind laat het hier niet bij. De CO2-uitstoot in Zandhoven bedraagt 55.000 ton per jaar en om dat te compenseren zijn er veel meer zonnepanelen nodig dan diegenen die er nu al liggen. Zonnewind heeft dan ook nog verschillende projecten in de pijplijn zitten. Neem zeker een kijkje op hun website.

Hoe kan jij zonne-energie van Zonnewind krijgen?

Wil jij ook graag energie krijgen van onze stralende zon? Bolt zorgt ervoor dat dat kan zonder zonnepanelen te moeten installeren op jouw dak. In enkele eenvoudige stappen:

  1. Surf naar onze website
  2. Selecteer Zonnewind als jouw producent
  3. Bereken jouw prijs
  4. Registreer je op de wachtlijst
  5. Bolt regelt de overstap

En geniet vanaf deze zomer van 100% propere en lokale energie van het sportieve zonnedak uit Zandhoven.